Get Adobe Flash player

Άρθρα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ

του Μανόλη Μ.

Μια μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στα μέσα δικτύωσης και τον τύπο σχετικά με το αν υπάρχει συντηρητική στροφή στην Ελληνική κοινωνία, εκτιμώντας τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα από αξιόλογους διανοητές της Αριστεράς. Έτσι, ο Βασίλης Λιόσης ανήρτησε στην ιστοσελίδα «ΠΑΝΤΙΕΡΑ» ένα κείμενο του με τον τίτλο «Μήπως τελικά δεν υπάρχει συντηρητικοποίηση και της ελληνικής κοινωνίας; (σχετικά με έναν αντίλογο)». Το οποίο αποτελεί απάντηση σε άρθρο του οικονομολόγου και διανοούμενου της αριστεράς, που πρόσφατα κόσμησε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Ηλία Ιωακείμογλου με τον τίτλο «Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν σηματοδοτούν συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας». Ενώ στις 23-5, ο Βασίλης Λιόσης ξεκίνησε τη συζήτηση στην Εφ. Συντακτών με τον τίτλο «Πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας;». Και φτάσαμε στις 30-5 να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις ο σ. Κώστας Παπαδάκης, μέλος και υποψήφιος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, με το κείμενο: «Το φάντασμα της συντηρητικοποίησης και η πραγματικότητα στην κοινωνία…», ενώ και στις 6-6 γράφει η Όλγα Τσιλιμπάρη «Για τις προηγούμενες… και για τις επόμενες (Μέρες και Εκλογές)».

Σε όλα τα κείμενα θα δούμε ισχυρά επιχειρήματα και των δυο απόψεων σχετικά με το εάν τα αποτελέσματα αναδεικνύουν συντηρητική στροφή της Ελληνικής κοινωνίας…

Περισσότερα...

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε από φασίστες μέλος της Λαϊκής Δράσης την Πέμπτη 25/5, μετά από εκδήλωση του χώρου του. Οι θρασύδειλοι φασίστες του είχαν στήσει ενέδρα κάτω από το σπίτι του. 

Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή αλλά το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά με αποτέλεσμα διάφορες φασιστικές ομάδες να επιτίθενται σε αγωνιστές, να καταστρέφουν εκλογικά περίπτερα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, να βρωμίζουν τους τοίχους με συνθήματα φασιστικού-ναζιστικού περιεχομένου,   ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. 

Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Η στροφή προς τα ακροδεξιά του δημόσιου λόγου των εκφραστών του συστήματος και το γεγονός ότι το κράτος διαχρονικά αφήνει ανεξέλεγκτες τέτοιες ομάδες, τις περισσότερες φορές μάλιστα τις χρησιμοποιεί καθώς είναι σάρκα από τη σάρκα του, δημιουργούν εύφορο πεδίο για τη δράση τους. Άλλωστε, μπορεί η ΝΔ να πήρε πολύ μεγάλο ποσοστό στις εκλογές αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει κάποιο λαϊκό ξέσπασμα. Γι’ αυτό, λοιπόν, το κράτος αξιοποιεί τους φασίστες, όχι μόνο για να αποπροσανατολίσει τον λαό από τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας και της κοινωνικής σήψης, αλλά και για να επιτίθενται  σε αγωνιστές και συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

Δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν έρμαιο της φασιστικής δράσης. Στηρίζουμε τα καλέσματα για την αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση τη Τετάρτη 7 Ιούνη 18:30 στη Πλατεία Γκύζη.

 

η οργή να γίνει ανατροπή - ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Υποψήφιοι του ΕΚΚΕ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ | ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΣ 2023

Με πλήρη ψηφοδέλτια και 349 υποψήφιους/ες πανελλαδικά συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη. Δείτε εδώ όλους τους υποψήφιους.


Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας - ΕΚΚΕ, συμμετέχουν αγωνιστές του μαζικού κινήματος στους εργασιακούς χώρους και τα σωματεία, στην ύπαιθρο και το αγροτικό κίνημα, στις γειτονιές και τους Δήμους, στους αγώνες της νεολαίας.

 Επικρατείας-

Βαφειάδου Ελένη, αρχιτεκτόνισσα, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής (ΣΑΔΑΣ) και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 Β'2 Αθήνας (Δυτικός Τομέας)-

Βαφειάδου Αντωνία, αρχιτεκτόνισσα, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου και ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 Ηράκλειο Κρήτης-

Μακρυδάκης Εμμανουήλσυνταξιούχος αγρότης, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και του αγροτικού κινήματος.

 Μεσσηνίας-

Καπετανάκη Χαρίκλειασυνταξιούχος καπνεργάτρια, αγωνίστρια στο τοπικό και εργατικό κίνημα και τη δημιουργία εργοστασιακών σωματείων (π. πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της φ/βιομηχανίας Κοπερ).

 Πέλλας-

Λουσιώτης Νίκος, φαρμακοποιός, αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας στον ΠΑΝΣΥΦΑ.

Κεχαγιάς Γεώργιος, αγρότης, με πρωτοπόρο δράση στο κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, αγωνιστής του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

 Φλώρινας-

Αναγνωστοπούλου Κυριακή, νοσηλεύτρια, π. πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Έδεσσας, μέλος του ΕΚΚΕ

 

 

Ένας χρόνος χωρίς τον σ. Γιώργο Ασκητή

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο σύντροφος Γιώργος. Η απουσία του από τους λαϊκούς αγώνες της περιοχής του ήταν αισθητή τη χρονιά που πέρασε, αλλά ο σπόρος που άφησε πίσω του δεν θα πάει χαμένος.

Ο σ. Γιώργος Ασκητής μπορεί να μην είναι πια μαζί μας, αλλά θα είναι πάντα παρών στις καρδιές και στους αγώνες μας. Είναι επίσης παρών μέσα από τα όργανα που δώρισε μετά τον θάνατό του προσφέροντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Δεν θα τον ξεχάσουμε!

 

 

 
Περισσότερα Άρθρα...

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;