Get Adobe Flash player

Δήλωση Χ. Μπίστη στην εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» για τη 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Το μεγάλο ερώτημα μπροστά στη 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν αφορά απλά την εσωτερική συγκρότηση και λειτουργία της αλλά το αν θα μπορέσει να αντιστοιχηθεί με τις αγωνιώδεις αναζητήσεις για επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και του κόσμου της εργασίας σε συνθήκες διαλυτικής κρίσης του οικονομικο-πολιτικού συστήματος και εντεινόμενης αντιλαϊκής λαίλαπας. Η ανάδειξή της σε ορατό, έστω και μικρό τρίτο πόλο, παρά τις αδυναμίες της, στο χώρο της Αριστεράς, υπογραμμίζει την ευθύνη της συμβολής της για την κάλυψη του πολιτικού κενού που δημιουργεί όχι μόνο η αντιδραστικοποίηση - απαξίωση των αστικών κομμάτων και η ενίσχυση των φασιστικών αναζητήσεων του συστήματος, αλλά και η ανεδαφικότητα και αναξιοπιστία, η αριστεροδέξια διασπαστική πολιτική, αλλά και οι εσωτερικές κρισιακές εξελίξεις και αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

 

Προϋποθέσεις για το αποφασιστικό βήμα που χρειαζόμαστε είναι:

* Να αναγνωρίσουμε όλοι την προτεραιότητα της ανάπτυξης και ενίσχυσης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέσα από την κριτική-αυτοκριτική και δημοκρατική σύνθεση των επί μέρους αναζητήσεων όλων μας, με καθοριστικό κριτήριο τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και του κινήματος

* Να αναπτύξουμε παραπέρα τη σωστή γενική πολιτική μας κατεύθυνση για παύση πληρωμής του τοκογλυφικού χρέους, ανατροπή των μνημονίων και των υπηρετών τους, έξοδο από ευρώ και ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, άνοιγμα του δρόμου για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική προοπτική, με ένα γειωμένο στην κοινωνική και ταξική πραγματικότητα και πειστικό για την εργατική τάξη, τη νεολαία, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης .

* Να εκτιμήσουμε επιστημονικά τους συσχετισμούς δύναμης για την αντιμετώπιση με το λαϊκό ξεσηκωμό όχι μόνο της ντόπιας ξεφτιλισμένης, δοσίλογης και παρασιτικής πλουτοκρατίας αλλά και των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τον εξανδραποδισμό και τη λεηλασία του λαού και του τόπου, συνδέοντας τους αγώνες μας με τους αγώνες όλων των λαών της Ευρώπης και της κρίσιμης περιοχής της Μ. Ανατολής σε αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

* Να δώσουμε σάρκα και οστά στις γενικές κατευθύνσεις μας με αποφασιστική δουλειά απ’ τα κάτω, με τη συγκρότηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. των μελών και τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία της, με την αποφασιστική της γείωση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα συνδικάτα και στους αγώνες της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

* Να συμβάλουμε αποφασιστικά στη μετωπική συμπόρευση και συσπείρωση όλων των δυνάμεων της επαναστατικής, αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς για να μπορέσει ο λαός να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Το βήμα αυτό που καλούμαστε να κάνουμε με τη 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα δείξει πόσο και αν θα είμαστε ικανοί να συμβάλουμε για να ‘ρθει μια καινούργια μέρα για την εργατική τάξη, το λαό και την Αριστερά.

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;