Get Adobe Flash player

Αφιέρωμα: Ο Μάης του '68, 50 χρόνια μετά #3

Προκήρυξη της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (Μαρξιστών-Λενινιστών) (UJCML) της 4 Μάη του ’68.

 

ΖΗΤΩ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΝΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ!

ΖΗΤΩ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ένας αυξανόμενος αριθμός φοιτητών και νέων εξεγείρονται και αγωνίζονται ενάντια στην αστική τάξη. Οι φοιτητές της Ναντέρ έπαιξαν σ’ αυτή την εξέγερση ρόλο πρωτοπορίας.

Όλες οι κατασταλτικές δυνάμεις της αστικής τάξης κινητοποιήθηκαν για να συντρίψουν αυτό το κίνημα· χρησιμοποίησαν τον τύπο, τις φασιστικές συμμορίες, τον εκφοβισμό από την πανεπιστημιακή διοίκηση, τις συλλήψεις και τέλος την επίθεση τεράστιων αστυνομικών δυνάμεων.

 

Όλοι οι αντιδραστικοί (συμπεριλαμ-βανομένης της ρεβιζιονιστικής ηγετικής κλίκας), πανικόβλητοι, συγκρότησαν ένα ενιαίο μέτωπο και εξύφαναν μια τεράστια συνωμοσία εναντίον των φοιτητών: κατασυκοφάντηση των προοδευτικών φοιτητών, εξαπόλυση ενός κύματος ψευδολογιών, χρήση κάθε μέσου για την απομόνωσή τους από το λαό έτσι ώστε να επιτραπεί η συντριβή τους από τις φασιστικές συμμορίες και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όμως η επίθεση αυτή της αντίδρασης, αντί να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, αντίθετα ενίσχυσε την αποφασιστικότητά τους.

Το κίνημα των προοδευτικών φοιτητών γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη.

Παρά τις αντιξοότητες, ο όγκος των προοδευτικών φοιτητών διέλυσε τους ελιγμούς περικύκλωσης και προσανατολίστηκε προς το λαό, προς τις πλατιές μάζες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και του πληθυσμού.

Το κίνημα συμπαράστασης

στους λαϊκούς αγώνες

αναπτύσσεται ραγδαία

Στις 3 του Μάη, επί σχεδόν 6 ώρες, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ περίπου, ο όγκος των φοιτητών του Καρτιέ Λατέν αντιστάθηκε γενναία στα CRSκαι στην καταστολή.

Στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις και με την υποστήριξη του λαού, οργανώθηκαν αυθόρμητα και κατάφεραν σοβαρό πλήγμα στις αστυνομικές προβοκάτσιες.

Ήδη το κίνημα αντίστασης στις αστυνομικές βαρβαρότητες αναπτύσσεται ανάμεσα στις λαϊκές μάζες.

Στις 3 του Μάη, ένα μέρος του λαού βρέθηκε στο πλευρό των φοιτητών για να τους βοηθήσει να αντισταθούν στη βία.

Τα CRSσυμπεριφέρθηκαν ενάντια στον πληθυσμό σαν δυνάμεις κατοχής σε εχθρικό έδαφος, εξαπολύοντας βάναυσες επιθέσεις ενάντια στις μάζες χωρίς διάκριση.

Έτσι ξεσήκωσαν οργή στους κόλπους του πληθυσμού.

Ολοένα και πλατύτερες λαϊκές μάζες πλήττονται εδώ και μήνες και χρόνια από την αντεπαναστατική καταστολή και τη βία. Τον τελευταίο καιρό τα CRS και άλλες δυνάμεις καταστολής ενάντια στον πληθυσμό έχουν αποδυθεί σε βάρβαρες επιθέσεις σε βάρος αγροτών της Ρεντόν, στη συνέχεια σε βάρος εργατών και λαϊκών μαζών της Μαν, της Καέν, της Ρεντόν, που πάλεψαν γενναία και κατάφεραν πλήγματα εναντίον των επιτιθέμενων.

Έτσι ολοένα και μεγαλύτερες μάζες εργατών, αγροτών και φοιτητών συνειδητοποιούν πως πρέπει να σταματήσουν οι αστυνομικές επιθέσεις, να τερματιστεί η καταστολή.

Στην πάλη τους ενάντια στην καταστολή, οι φοιτητές πρέπει με αποφασιστικότητα να ενωθούν με τις πλατιές λαϊκές μάζες και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης, που εδώ και καιρό παλεύουν ενάντια στον ίδιο εχθρό.

Πρέπει να μπουν στην υπηρεσία των εργατών, της κύριας δύναμης της επανάστασης.

Εργάτες, αγρότες, φοιτητές πρέπει να αλληλοβοηθηθούν και να αλληλοϋποστηριχτούν για να υπερασπίσουν τη λαϊκή ελευθερία και να ανατρέψουν την αστυνομική βία.

Αν οι πλατιές λαϊκές μάζες εργατών, αγροτών και φοιτητών επιμείνουν στον αγώνα, κατακτήσουν τη μεταξύ τους ενότητα και σχηματίσουν ένα τεράστιο μέτωπο ενάντια στην αστυνομική καταστολή, αναπόφευκτα θα ανατρέψουν τα επιθετικά σχέδια της αστικής τάξης.

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;